Thema: Beestenboel

Feest!
Oranjevereniging Oostkapelle 45 jaar!


Het was een fantastische beestenboel (thema 2022). Er is samen maar liefst 5 dagen feest gevierd door jong en oud (in de periode van 22 tot en met 27 april). Van de OKP City Trail ‘liepen’ we de volgende dag door naar het middagconcert van Crescendo en het zeer gewilde Dorpsdiner in de tent. Na een dagje rust ging de jeugd op jacht naar een vos, hun bingoballen en wel erg lekkere pannenkoeken. Op de een na laatste dag van ons programma was de tent weer gevuld met fanatieke deelnemers aan een zeer gevarieerde Pub quiz. Als afsluiting van ons verjaardagsfeestje, zeg maar als klap op de vuurpijl, een geweldige Koningsdag (wat hadden we daar met z’n allen weer zin in na beperkingen door corona). Zo genoten met z’n allen …

Allereerst bedanken wij de vele vrijwilligers voor hun inzet, de samenwerkende verenigingen/instanties, als ook de ondernemers voor hun enthousiasme en het beschikbaar stellen van de vele prijzen voor onze verloting. Als Oranjevereniging Oostkapelle kun je hier toch niets anders aan overhouden dan een tevreden, maar vooral dankbaar gevoel.  Hartstikke bedankt allemaal!

De manier waarop er afscheid werd genomen van Johan Noordhoek (horeca) en voorzitter Hans Burgs was iets dat velen niet snel zullen vergeten.
We zijn trots te melden dat het voorzitterschap van Hans wordt overgenomen door het duo Luuk Mesu en Ellen Capelle. De horeca (niet onbelangrijk) gaat van Johan naar Jos Jobse.
Doordat Ellen Capelle voortaan, deels, het voorzitterschap gaat uitvoeren, zal Anthony Geerse de taken als penningmeester van haar overnemen.


Uitslagen optocht:

Kinderen van 0 t/m 6 jaar:
1) Lars en Nicky van Maldegem: Dino & Eenhoorn
2) Josephien & Kensi: Leeuw & Wasbeer
3) Owen & Marlie van der Meulen: Tijgers


Kinderen vanaf 7 jaar:
1) Emma, Esmee, Isabel Boogaard: De Kattenbak
2) Lai Ya, Eva, Roos, Lea, Ann: De Beestenbimmels
3) Dahihlo Dekker: Cheetah


Karren:
1) Kyan, Ezra, Vayèn, Aivy, Fay, Madée: De Beekse Dwergen
2) Nola, Lasse, Sil Maljaars: De Knuffel uitlaatservice
3) Esmee, Skylar, Evy Troy: in de jungle


De juryleden van de optocht waren Roos Mesu en Renée van Ijzendoorn.

Na de prijsuitreiking van de optocht gingen de kinderspelletjes van start.

De peuterspelletjes en de spelletjes voor de kinderen van groep 1 t/m 4 waren in de feesttent en het laser gamen voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was buiten. Het was een drukke bedoening maar erg gezellig. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Het laser gamen voor de oudere jeugd was een schot in de roos.


Traditiegetrouw verzamelde de groepen van de zeskamp zich om 13.00 uur in de Babbelaar waar het 1e spel werd gedaan. Daarna ging de hele stoet richting het feestterrein om de rest van de zeskamp te spelen.

Uitslag zeskamp:

1) Ferry Flamingo met als captain Joram Bassie
2) De Krokante Krab met als captain Mats Kamphorst
3) Team Origineel met als captain Dennis van Daatselaar
De originaliteitsprijs ging naar de Flamingirls met als captain Nina de Kam.

 De presentatie was in handen van Leo Francke en Wim Vos en de juryleden waren Ad Murre,  Aart Rotte,  Harro Hazelaar en Jan Kamphorst.