Thema: Ons Oostkapelle

Koningsdag 2021 werd door de corona maatregelen voornamelijk online gehouden.
De (hoofdzakelijk online) festiviteiten vonden plaats op maandag 26 april en dinsdag 27 april.

Op maandag 26 april hebben Kees Capelle en Roos Mesu de “Ter Mantelinge Home-quiz” voor de Oranjevereniging in elkaar gezet. Deze begon om 20.30 uur en er waren zeer veel deelnemers. Er waren 5 rondes die gingen over de Oranjevereniging, Algemene vragen, Corona, de Sponsoren en Muziek.

De eerste ronde werd gewonnen door de Willemientjes (Mirre Brouwer en Anouk Smink). De tweede ronde werd gewonnen door de Wissewasjes (familie Wisse). De derde ronde werd gewonnen door CasaWesterSingel (Anna Koster). De vierde ronde werd gewonnen door Elsje, Mo en KP en de vijfde ronde werd gewonnen door Noordeinde (Sarah).

Het eindklassement van de eerste 10 teams zag er als volgt uit:

1) ClausPutzers (Anne en Pim)
2) Leo, Ingrid, Corrado
3) Victoria (familieW)
4) De Vosjes
5) Noordeinde
6) Blanes
7) Weetikveel
8) Wissewasjes
9) Willemientjes
10) Verhulstjes

De troostprijs was voor Zweet (Esther Paardekoper) en de originaliteitsprijs ging naar de Sollebollekes.

Koningsdag zelf:


Vanaf het voetbalterrein startte we om 9.00 uur met de oude brandweerauto voor de jurering van de huizen. We zijn door heel het dorp gereden. Om 10.00 uur hielden we een pauze bij de kerktoren van Oostkapelle om het Wilhelmus te zingen en om Oranje potten op de toren af te steken. Dat was een prachtig gezicht.

Ook gingen we langs oud bestuurslid Leo Francke om hem een bloemetje aan te bieden. Hij had dit jaar een lintje gekregen uit handen van de burgemeester. Tijdens onze rondrit door Oostkapelle deelden we ook de prijzen uit van de wedstrijden die we hadden georganiseerd. Zij waren allemaal blij verrast met hun prijs.
Om 11.00 uur ging de online bingo van start. Deze werd gehouden in de voetbalkantine door Annelies en Claire. Er werden 3 rondes gespeeld.

De winnaars van de versierde huizen:
Ruub en Nerea van Maldegem uit Schulenburg,
familie van Keulen uit de E.D. van de Broeckestraat,
families Wattel en Keijmel/Vanbesien uit de Poolsterstraat.

De winnaars van de tekenwedstrijd:
Tess Maranus,
Danique Wondergem en Siem Bassie.

De winnaars van de bingo waren:
Danique Wondergem,
Stan Moens,
Stef Maranus,
Evy Troy,
Fenne Jobse,
Tygo Ruis,
Yara Pattenier
Roel met familie van de camping.

Alle kinderen kregen later op de dag de prijzen thuis bezorgd..

Om 12.00 uur (deel 1) en om 15.00 uur (deel 2) startte de “Ons Oostkapelle” wandel- of fietstocht. Luuk had 2 verschillende routes uitgezet die langs 4 horeca gelegenheden uit Oostkapelle gingen. Daar kon een hapje en/of drankje worden afgehaald op vertoon van het vooraf gekregen festivalticket. Hierop stonden de ingedeelde horecazaken van de betreffende route. Dit evenement was een doorslaand succes. De inschrijvingen waren binnen een mum van tijd volgeboekt. Helaas mochten er maar 100 mensen meedoen van het coronateam. Er waren 12 horecazaken die hier aan meededen. Het inschrijfgeld van € 20,00 p.p. ging volledig naar de horecazaken die meededen. Zo konden wij als Oranjevereniging een steentje bijdragen aan de moeilijke tijd die ondernemers vanwege corona doormaken.

Om 20.00 uur startte de online feestavond. Deze werd gepresenteerd door Ronald en Luuk Mesu. Op deze avond werden door de thuisbezoekers plaatjes aangevraagd tegen een zelf te bepalen bedrag. De opbrengst was € 350,00 en is gedoneerd aan Stichting Oostkapelle Actief die bezig is om kerst-/sfeerverlichting aan te schaffen welke zal worden opgehangen aan het begin van het dorp aan de Molenweg, Domburgseweg en Noordweg. Er waren meerdere gasten uitgenodigd zoals Arjan Maljaars namens het goede doel, burgemeester Rob van der Zwaag en lintjes winnaar Leo Francke. De gezellige avond eindigde iets na 24.00 uur.

We hadden ook een fotopuzzeltocht uitgezet welke op eigen gelegenheid te lopen of te fietsen was van 26 april tot 7 mei. Op verschillende plekken in het dorp waren foto’s genomen welke je moest zoeken. Bij de betreffende locatie hing een vraag die je een letter opleverde waarmee je een woord kon maken. Het woord was “Oranjevereniging”.

Van 23 april tot 7 mei konden er keitjes worden afgehaald bij Annelies om te schilderen. De bedoeling was om ze dan ergens in Oostkapelle achter te laten zodat het dorp werd opgeleukt door al die mooi versierde keitjes. Het was een fleurig gezicht.

Lintje voor Leo Francke


klik voor de reportage van Omroep Zeeland op onderstaande link

Link